8 неща за живота, които научих от „Сексът и градът“

by / Коментарите са изключени за 8 неща за живота, които научих от „Сексът и градът“ / 13 View / март 26, 2018

Сексът и градът“ е сериал, който остави незаличима следа в живота на всяка една жена по света. И как няма да остави?! Едва ли има реална ситуация, в която съветите от екрана на любимите ни Кари, Саманта, Шарлот и Миранда да не са ни били от помощ, пише edna.bg.

Изминаха 14 години от последния епизод на култовата сага, описваща детайлно живота на четирите красиви жени в Ню Йорк, а аз все още помня как очаквах с нетърпение всяка една серия да бъде излъчена точно в 21:00 часа.

Не мога да преброя колко пъти мъжът до мен се е опитвал да разбере за какво става дума в този сериал наистина. И защо жените не могат да откъснат поглед от екрана, споделя размислите си млада дама.

За да приключим този въпрос веднъж завинаги, искам да си представите следната напълно реална ситуация…

 

Група жени – млади, красиви – пият чаша кафе или вино (по-скоро вино) в приятно заведение. Всяка една от тях разказва какво се е случило през седмицата – кой колега не струва и как кафемашината в офиса прави най-отвратителното кафе на света.

След втората чаша вино идва ред на разговорите за мъже – тук покриваме огромен спектър от теми и обсъждаме до най-малката подробност. В един момент се стига и до разговор за забранени удоволствия. Знаете за какво говоря – три парчета торта, вместо едно; секс с онзи, при който се заклехме да не се връщаме; ново палто, което струва повече от месечния ни наем.

Това сме ние – всяка жена има поне една приятелка, с която може да сподели целия си свят. И мечтае за още две такива, просто защото във вечери като тази, която ви описах, винаги става дума за следното: Коя от групата на кой персонаж от „Сексът и градът“ прилича!?

Признайте си, дами, правили сте го и то не веднъж или два пъти. Всяка иска да е Кари, а никоя не си признава, че всъщност в нея живее и по една Саманта за специални случаи, Миранда за натоварени работни дни и Шарлот за уютни неделни следобеди.

Не искам да броя дори колко пъти съм си задавала въпроса: „Какво ли би направила Кари в тази ситуация?“. Независимо дали става дума за разбитото ми сърце или унищожения ми чифт любими обувки.

Истината е, че шоуто остави няколко ценни житейски урока за жените по света. Това са изводите, които сами трябва да направим, за да водим по-щастлив и пълноценен живот.

1. Няма нищо лошо в това да имаш свое собствено мнение и да го защитаваш. Даже напротив! Стига това да не наранява нечие достойнство, всичко е наред. Да бъдеш част от групата не означава да се слееш с нея напълно. Ако вярваш в нещо достатъчно силно, то не променяй възгледите си, само за да се харесаш на някого.

2. Чудесно е да бъдеш уникален и да се гордееш с жената, в която си се превърнала. Жените в това шоу бяха силни, самоуверени и не позволяваха на каквото или когото и да е било да ги събори. Бъди такава жена!

3. Сексът не е табу тема и в никакъв случай не бива да се превръща в такава. Всеки един от нас прави секс, наслаждава се, докато го прави и е съвсем нормално да говорим за това колкото поискаме и когато поискаме.

4. Приятелите ви винаги ще пазят гърба ви. Нека вземем пример от Кари, Саманта, Шарлот и Миранда – независимо през какво минаваше всяка една от героините, те не спираха да се подкрепят една друга.

5. Принцът на мечтите съществува само в нашите мечти, а не в тези на приятелката ни. Никога не бъркайте това, което искате вие от един мъж, с това, за което бленува вашата приятелка. Съвсем нормално е да имате различия в представите за Него. Следвайте сърцето си и така никога няма да сбъркате.

6. Не забравяйте да се грижите за себе си! Понякога няма нищо по-полезно и приятно да забравите за всички останали и да се съсредоточите върху собствените си нужди.

7. Не се заседявайте на едно място прекалено дълго време, без това да ви носи удовлетвореност. Винаги търсете новото и поставяйте под въпрос всяко едно нещо в живота си, докато не намерите истинското щастие.

8. Да бъдеш независима не е порок, това е награда, която сама трябва да си дадеш!

Коментари

comments