Българинът – от глад ще умре, но ръцете няма да си изцапа…

by / Коментарите са изключени за Българинът – от глад ще умре, но ръцете няма да си изцапа… / 1739 View / май 26, 2016

Надали е останал човек в държавата, който да не е чул или прочел историята за бедния абитуриент, който тръгнал за бала си с метрото. Както винаги …истината е някъде там…оказа се, че съучениците му и класната не са безочливи чудовища, които са го зарязали клет и недраг под дъжда, а Кристиан е момче, научило се да се бори с неволите сам и да не търси милостиня от околните.

Драмата в цялата ситуация се оказа не в междуличностните отношения, а отново в жестоката финансова ситуация, до болка позната на десетки семейства в България.
Изводите от тази съвременна приказка са два – първият е, че у нас българите все още е останало състрадание, а вторият – че от глад ще умрем, но ръцете няма да си изцапаме. 
И докато жертвата вчера бе Кристиан, днес е Даниел Бачорски – бизнесменът, който предложи да наеме майката на момчето на работа в своята почистваща фирма. Това може да даде от себе си, това прави, но го прави, за разлика от пасивните на действия, но активни в даването на мнения.
Слава Богу, че един на десет коментара е последовател на добрата кауза, преобладаващите обаче го хулят, че си е позволил да я унижи по този начин…Нелепо е! Мрежата е залята от хора, които споделят, че нямат пари да се изхранват, но за нищо на света не биха чистили. Явно мнозинството не е до толкова гладно, че да осъзнае, че срамна работа няма.

Ако не преглътнете егото си, скоро ще има по-голям процент клошари, отколкото хигиенисти!
Автор: Мария Горанова
zdravei_Bulgariq_abiturient

Коментари

comments