Кое момиче не обича да бъде принцеса?! Талантливи съвременни дизайнери ни помагат да се чувстваме като излезли от страниците на вълшебна приказка. Сами по себе си всички официални дамски рокли са получили вдъхновение именно от там. Намерете си повод да се поглезите с поне една такава приказна представителка в гардероба.

Основни правила при носенето на официални рокли

Тук няма да говорим за официалните тоалети като цяло. Роклите са съвсем отделна част от тях, която има малко по-специфични изисквания.

Обувките: високи токчета, нежно излъчване и неутрален цвят. Забравете дебелите подметки, грубите каишки и всичко крещящо, което неминуемо ще открадне вниманието полагащо се на роклята.

Обувките трябва да са естественото й продължение, което да завършва тоалета, а не да осуетява ефекта от него. Черният цвят е класика, но ако сте си избрали светъл нюанс рокля, телесен или бледо розов цвят ще бъде право в целта. Блестящи каишки, прозрачни материи и много нежност. Това е вашата отправна точка.

Чантата: стоп на всичко обемно, грубо и набиващо се на очи. Все пак отивате на официален повод и не се предполага, че ще трябва да си носите лаптопа, резервния парфюм, мокрите кърпички или чадъра.

Ако не предпочитате малките чанти плик (клъч), които задължително ще ангажират поне едната ви ръка, заложете на мини чантичка с нежна презрамка. Дали ще пасва на роклята не знаем, но трябва да отговаря поне минимално на обувките. Ако те имат златисто, изберете златно синджирче за дръжката. В случай, че се нуждаете от още малко блясък, брокатеното покритие ще завърши визията. Уверете се предварително, че то не пада. Иначе рискувате да се покриете с блестящи частици от главата до петите.

Бельото: по-добре без него, отколкото да се вижда. Всъщност това е малка шега. Не се лишавайте от удобствата на бельо, но в никакъв случай не носете нещо, което може да издаде присъствието си. Безшевни бикини, силиконови чашки вместо сутиен, невидими презрамки… всичко това е задължително, ако не искате да развалите общото впечатление от зашеметяващата си рокля. 

Прическа, грим и много усмивки. Първото и второто са задължителни дори за ежедневието, но ако пропуснете щастливото изражение на лицето си, може сами да си провалите забавлението. Настроението е всичко. Нека не го викаме само когато имаме повод, а то да бъде наш неизменен спътник всеки ден.

За останалото насреща са от https://vsfashion.bg. Там ще откриете всичко за всяка визия, която искате да постигнете. Сложете си усмивката и да пазаруваме. Няма по-добра терапия за жените, която гарантирано да подобрява настроението и самочувствието.