Yettel продължава до 31 март вкл. да предоставя безплатни международни разговори и роуминг между България и Украйна, които компанията осигури още в първата седмица от конфликта в помощ на засегнатите наши сънародници и техни близки. Продължаването на срока важи и за абонатите на мобилна услуга на Yettel, намиращи се в Украйна, за които операторът осигурява и безплатен роуминг, включително кратки съобщения (SMS), мобилен интернет и разговори в роуминг.
Инициативата се предприема след оценка на продължаващата безпрецедентна ситуация, която поставя в затруднено положение потърпевшите от нея както в България, така и в Украйна.
Това е поредна стъпка от страна на телекомуникационната компания в подкрепа и съпричастност към засегнатите от конфликта, след като Yettel дари и предплатени карти с включен мобилен интернет на бежанците от Украйна, пребиваващи у нас. Те бяха предоставени безвъзмездно на украинското посолство в София, което поема разпределянето им сред хората с най-голяма нужда.

За Yettel:
Yettel е новият телекомуникационен бранд на PPF Telecom Group, въведен през 2022 г. за пазарите в България, Сърбия и Унгария. Поставяйки клиента на първо място, мисията на Yettel в предоставянето на свързаност и дигитални услуги е ясна: да помага на хората да постигнат баланс в живота.

Yettel България, част от PPF Group, е телекомуникационна компания, предоставяща свързаност на над 3 милиона потребители с хора, устройства и бизнеси. До март 2022 г. компанията присъства на българския пазар като Теленор България.

През 20-годишната си история на българския пазар компанията изгради силна репутация на пионер в областта на безжичните мрежи и отвъд тях, като стартира първата търговска 4G мрежа в България през 2015 г., първата VoLTE услуга през 2018 г. и проправи пътя за развитието на 5G с първия тест на 5G мрежа в страната. Водещият в сектора подход на Yettel към инфраструктурата спечели четири последователни сертификата Best in Test, присъдени от световната организация umlaut, която определя златния стандарт в сектора.

Днес Yettel България има повече от 1800 служители, разполага с над 180 магазина за продажба на дребно, а мобилната й мрежа покрива над 99% от населението на България.
За повече информация, моля, посетете: Yettel.bg.