CETIN България придобива „София Комюникейшънс“ ЕАД и „Ракком“ ЕАД

Доставчикът на телекомуникационни и IT решения и услуги върху инфраструктура, CETIN България, придобива технологичните компании „София Комюникейшънс“ ЕАД и „Ракком“ АД. „София Комюникейшънс“ ЕАД оперира на територията на София и разполага със собствена оптична мрежа, с голяма плътност на покритие на столицата и прилежащите райони.

С придобиването CETIN България разширява не само екипа, но и обхвата на услугите, които предлага на бизнеса.

„Като регионален лидер в предоставянето на първокласни услуги и отлична мрежова инфраструктура, първостепенна задача на CETIN България е създаването на добавена стойност за нашите клиенти. Придобиването на компания с дългогодишен опит и традиции в осигуряването на свързаност е следващата логична стъпка в стратегията ни за развитие“, каза Петър Мудринич, изпълнителен директор на CETIN България.

„София Комюникейшънс“ ЕАД е създадена през декември 2001 г. за доставка на MAN услуги по първата тогава алтернативна градска оптична мрежа. Компанията е сред водещите доставчици на оптични услуги в София, както и в предоставянето на телеком решения за бизнес клиенти. „Ракком“АД  предлага разнообразие от интернет услуги на голям брой бизнес клиенти, използвайки мрежата на София Комюникейшънс.

„В CETIN България непрекъснато работим с нашите клиенти за по-нататъшно разширяване на портфолиото ни от услуги. Уверена съм, че с общите усилия на висококвалифицираните екипи на двете компании CETIN България ще затвърди позицията си на двигател на дигиталната трансформация у нас с още по-иновативни технологични решения“, добави Людмила Дилова, търговски директор на CETIN България.

CETIN България е създадена през юли месец 2020 г. след отделянето на мрежовата инфраструктура на Теленор България в отделно дружество. Компанията има над 200 служители и предоставя широка гама от висококачествени мобилни и фиксирани услуги на своите клиенти

CETIN България
CETIN България е доставчик на мрежови и инфраструктурни услуги на едро. Компанията управлява мрежа за мобилен достъп и пренос в България с два оптични рингове и собствени дейта центрове в София и Пловдив, осигурявайки надеждна услуга. Местната мрежа е продължена чрез оптични транснационални връзки. Благодарение на своята инфраструктура от ново поколение, най-добрите служители в сектора и съобразен с потребителите подход, CETIN България осигурява на своите клиенти изключително изживяване. Притежавайки и управлявайки една от най-големите електронни съобщителни мрежи в България, CETIN България устойчиво развива технологиите и предвижда днес потребностите на утрешния ден. CETIN България е част от CETIN Group и PPF Group.

Start typing and press Enter to search