Кои килими са подходящи, ако имате домашен любимец?

Домашните любимци определено променят дома и то по всички критерии. Е, добре, може би не точно по всички. Ако се вгледаме по килимите, кучето или котката се оказват техни най-големи врагове. Кого да изгоним? Домашния любимец или вечно събиращите от него килими?

Не е нужно да се лишавате нито от своето животинче, нито от комфорта да стъпвате на меко. Тайната е в правилния избор на килим. И така – кой е най-добрият приятел килим на домашните любимци? И съществува ли изобщо такъв еднорог?

Топ идеи за съжителство между килим и домашен любимец вкъщи

Започваме с няколко предложения, които да разсеят колебанията ви за куче, котка, килим или хладен под без никаква допълнителна настилка. Ето какво можете да пробвате:

Всеки килим, на чийто етикет или в техническата характеристика пише, че не задържа влага и се почиства лесно, на практика, е подходящ за вашия случай. Към тези специфики, ако добавим и устойчивост на петна, защото освен косми, домашните любимци причиняват и други пакости вкъщи. Идеално би било килимите във вашия дом с куче или котка да са устойчиви и здрави по принцип, което означава просто надеждна материя и безупречна изработка.

Мнозина стопани на четириноги приятели ползват следната хитринка: поставят не интериорни, а есктериорни килими. По начало външните килими са супер идея, защото на практика те са създадени имено с тази цел: да издържат максимално дълго време и на всякакви условия и дразнения. Е в случая няма да са външни, а вътрешни, но резултатът ще е един и същи: домашният любимец остава вкъщи, а краката ви остават не директно върху студения под, а върху красив килим!

Ето още един полезен съвет от опитните стопани на домашни любимци: изберете си килими с дребни шарки. Това е чудесен начин да замаскирате постоянното изобилие от петна и косми по пода.

И ако трябва да останем на тема визия на подходящия за дом с домашни любимци килим, нека кажем няколко думи и за нюанса. На практика, най-добрият вариант за вас е някой от цветовете, които се доближават до козината на котката или кучето.

По структура следва да изберете килим с къси влакна. Това е перфектната идея за стопаните на пухкавите домашни любимци, особено когато става дума за ангорки и персийски котки. При тези килими почистването от косми е просто като детска игра и бързо като гонитба на котка, опитваща се да одраска любимия ви диван в хола.

От друга страна, не е лошо да обмислите и идеята с примиряването, а именно, че често ще сменяте килимите вкъщи заради вашия четириног приятел. В тази връзка, съветът ни е да залагате на вариант, който може да се пере в пералнята, както и бюджетни модели.

Заложете на вълнени килими от Kamko.bg. Вълната е един от най-подходящите материи, по които няма да остават следи от вашия домашен любимец, а дори да се случи няма да е сложно да ги премахнете. Нещо повече – този вид килими са най-издръжливи във времето. Смята се, че те са изключително здрави, поддържат се лесно, не се износват бързо от постоянно третиране, включително и с препарати срещу косми от домашни любимци.

За конкретни идеи за килим от вълна, както и за повече съвети за добросъвестното съжителство между килимите у дома и вашия домашен любимец, вижте още тук: https://www.kamko.bg/koi-kilimi-sa-podhodqshti-za-domashni-lubimci/ .

Start typing and press Enter to search