Секс играчките в здравен аспект

Едно от най-интересните неща в контекста на заглавието, което е добре да знаете е, че всъщност една от най-популярните секс играчки в света – т.нар. вибратори са създадени във връзка с лечението на жени от истерично поведение. Това се случва още през 19 век, когато те придобиват относително съвременен вид. През 18 век бива създаден и първият вибратор, който шокиращо (поне за нас) е бил задвижван с помощта на пара.

Преди няколко години (2006) датският отдел на Greenpeace провел изследване сред секс магазините в страната и се оказало, че хората не разполагат с нужната информация за състава на използваните от тях секс играчки. Всъщност над 80% от тестваните секс аксесоари се оказали наситени с фталати – химикали, които се използват за омекотяване на синтетични продукти.

Темата с фталатите се оказа изключително гореща, като според изследвания те причиняват проблеми с мъжката репродуктивност, диабета, затлъстяването и дори преждевременно раждане. Те се съдържат в редица продукти, а не само в популярните секс играчки, които предлагат секс магазините като например в бебешки продукти, в подови настилки, в медицински продукти. Трудно е да избегнем употребата им дори ако живеем и се храним здравословно показва изследване сред 1200 души в Швейцария, където всъщност здравословното хранене показва дори по-висок прием на тези синтетични елементи. Все пак в контекста на произвежданите днес секс играчки съдържанието им е силно ограничено.

Като говорим за здравните аспекти от употребата на изкуствени вагини, вибратори и други секс играчки, не можем да отречем, че при отсъствие на партньор за дълъг период от време те могат да запазят интензитета на нашите сексуални функции до намиране на подходящ партньор. Така няма да загубим желание да се впускаме в интимни преживявания с любимите хора, когато те се появят на нашия житейски хоризонт. Все пак с употребата на секс играчки не е добре да се прекалява твърде много, защото те могат да създадат собствена зависимост и да ни лишат от удоволствието на секса с партньор. Това обаче не важи за случаите, когато ги използваме като добавка, разнообразяваща сексуалните ни изживявания в спалнята.

Start typing and press Enter to search