Бягаща пътека за вкъщи за по-здраво тяло и добро настроение


Преди да започнете да използвате бягаща пътека, важно е да изберете правилния модел за вашия размер и здравословни нужди. Бягащите пътеки могат да се използват за ходене или бягане. Правилният модел ще бъде подходящ за вашия ръст, тегло и пулс. Също така е важно да имате предвид нивото на въздействие, когато тренирате на бягаща пътека.
И целта, с която я купувате.

Съображения

Ако планирате да закупите бягаща пътека за вашия домашен фитнес, трябва да имате предвид няколко основни неща.

Колко е тежка

Бягащите пътеки са изненадващо тежки и ако не сте много високи или силни, може да се нараните, опитвайки се да ги сгънете. Особено, ако ежедневно я сгъвате и разгъвате. Тествайте това още в магазина или ако поръчвате онлайн – при доставката и монтажа.

Къде ще я поставите

Поставете бягащата пътека далеч от зони с голям трафик и не забравяйте да я заключите вертикално, когато не я използвате. Съобразете се с останалите в дома – техните нужди и навици.

Друго нещо, което трябва да запомните, е да не поставяте бягащата пътека близо до щори на прозорци или ниско висящи завеси. Не е безопасно.

Колко тежите

Друго съображение при избор на фитнес пътека е теглото на потребителя. Докато някои бягащи пътеки са създадени да издържат на натоварване от по-леки потребители, хората с по-високо тегло се нуждаят от по-здрава машина.

Ако сте по-едри, приспаднете около 20 килограма от потребителското тегло на бягащата пътека.

Машината също трябва да е безопасна за тренировката и да не е нестабилна, докато я използвате.

Бягащите пътеки са отличен вариант за хора, които не се чувстват комфортно да тичат навън. Използването на бягаща пътека им позволява да изградят своята увереност.

Друго предимство е, че те може да са по-щадящи за ставите, отколкото ако тичате на открито, тъй като няма препятствия, в които да се спънат и някои модели имат специална функционалност за омекотяване. Бягащите пътеки имат дисплеи, които ви показват колко далече сте пробягали и колко бързо бягате, а това също е предимство.

 

Предпазни мерки


Когато използвате бягаща пътека, е важно да сте внимателни. Трябва да носите затворени обувки и да избягвате да носите широки дрехи, които могат да се заплитат. Ако смятате, че дрехите ви са твърде широки, най-добре е да ги свалите, преди да използвате бягащата пътека.

Трябва също така да тренирате в правилна поза, докато сте на бягащата пътека, за да намалите риска от нараняване. Докато сте на бягащата пътека, дръжте ръцете си на перилата и поддържайте стабилна поза, ако все още сте начинаещи.

Бягащите пътеки са ефективни машини за тренировка, но също така са опасни, ако се използват неправилно или без да се спазват правилните предпазни мерки.

Нараняванията могат да се случат за няколко секунди. Винаги дръжте децата далеч от бягащата пътека и никога не оставяйте включен този фитнес уред. Тези съвети за безопасност на бягащата пътека са важни за вашата безопасност и безопасността на другите.

Преди да използвате бягаща пътека, уверете се, че е на безопасно разстояние от всякакви стълби или вентилатори. Освен това се опитайте да не я поставяте на място, където има вероятност да играят деца без надзор.

Ползи за здравето


Ползите от тренировка на бягаща
фитнес пътека включват подобряване на сърдечно-съдовото здраве и понижаване на кръвното налягане. Тъй като бягащите пътеки са проектирани да поддържат постоянен пулс през цялата тренировка, те са чудесен избор за хора с висок холестерол или други сърдечно-съдови проблеми. Тези тренировки могат също да предотвратят появата на някои заболявания, като сърдечни заболявания и инсулт. Но се консултирайте с лекар, ако вече имате такива проблеми, за да получите съвети как и доколко да се натоварвате.

Упражненията на бягаща пътека също са полезни и за плътността на костите, което помага за намаляване на риска от остеопороза. Колкото повече тренирате, толкова повече минерали ще задържат вашите кости, като по този начин увеличават тяхната здравина и се борят с болести като остеопороза. Допълнителната полза за здравето от използването на бягаща пътека е, че е много по-лесно за тялото, отколкото бягането по твърда повърхност.

Друго предимство от използването на бягаща пътека е, че можете да променяте интензивността на вашата тренировка. Това ще предотврати скуката и ще намали риска от нараняване. Хората, които спортуват твърде интензивно, са склонни да се нараняват по-лесно. В допълнение към намаляването на рисковете от нараняване, ходенето на бягаща пътека помага за подобряване на баланса, което помага да поддържате костите си здрави.

Бягащата пътека е единственият фитнес уред, който поддържа ритъма и скоростта на тренировката ви.

 

Избор на правилната бягаща пътека


Когато избирате бягаща пътека, е важно да имате предвид вашите лични изисквания. Например, може да
целите лек джогинг или да сте някой, който тренира за състезание. Поради тази причина трябва да потърсите функции, които ви позволяват да контролирате наклона и максималната скорост. Можете също така да намерите бягащи пътеки, които имат свързани функции като Bluetooth, които ви позволяват да използвате други инструменти и приложения, за да повишите нивото си на фитнес тренировките.

Има няколко различни вида бягащи пътеки и много марки са подобрили моделите през годините. Когато пазарувате, решете от какви функции се нуждаете и от кои не. Също така е важно да вземете предвид как тренирате. Ако обичате да тренирате на музика, трябва да потърсите бягаща пътека с развлечения и автоматизирани програми. Като алтернатива, ако искате да подобрите сърдечно-съдовата си форма, трябва да помислите за основен модел само с основните характеристики.

Бягащите пътеки са чудесни за упражнения и могат да ви помогнат да отслабнете и да влезете във форма. Важно е обаче да изберете правилния модел за вашите лични нужди. Някои от бягащите пътеки са по-добри за по-леки потребители, докато други са по-добри за по-тежки потребители. Уверете се, че сте избрали такъв, който може да издържи теглото ви, без да навреди на двигателя.