Инициатива на Теленор за закупуване на разопаковани телефони и смарт джаджи ще подкрепи създаването на дом за царския орел. До края на март телекомът провежда онлайн кампания за продажба на разопаковани устройства, като за всяко закупено устройство ще бъдат дарявани по 10 лeва в подкрепа на създаването и поддържането на гора, която да се превърне в среда за гнездене на царския орел. Гората, която предстои да бъде залесена, се намира в защитената зона „Сакар“, в района на Тополовград.

Продажбата на разопаковани устройства е в онлайн магазина на Теленор. Клиентите на телекома могат да избират между 70 модела смартфони и смарт джаджи. Устройствата се предлагат с отстъпки от цените в брой и лизинг, спрямо цената на същия, но неразопакован продукт.

Инициативата в подкрепа на царския орел е в партньорство с Българско дружество за защита на птиците, което работи от дълги години за опазването на този световно застрашен вид. Средствата, които Теленор ще предостави в резултат на кампанията, ще бъдат използвани за създаването и грижата за гората, която е особено важна през първите години от залесяването.
Засаждането на нови дървета е от ключова важност за подобряване на гнездовите местообитания на царския орел. Той е една от най-редките птици както в България, така и в света. В миналото е сред най-разпространените грабливи птици у нас, а към момента популацията му наброява едва 35 двойки.