United Group притежава 96,83% от обикновените акции на Forthnet

Изкупуването на акциите от миноритарните акционери в съответствие с гръцките нормативни изисквания се очаква да приключи през май 2021 г.

United Group, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, обяви днес, че е приключено задължителното търгово предлагане за акциите на гръцкия доставчик на телекомуникации и платена телевизия Forthnet S.A. Понастоящем United Group притежава 96,83% от обикновените акции от капитала на компанията.

United Group, чийто мажоритарен собственик е международната инвестиционен фонд BC Partners, обяви през юни 2020 г., че е сключено споразумение за придобиването на първоначален дял от около 36% във Forthnet. United Group инициира задължителното търгово предлагане за акциите на Forthnet след като покриха минималните изисквания за търгово предлагане съгласно гръцкото законодателство.

В съответствие с действащите разпоредби, United Group възнамерява да започне изкупуването на останалите акции във Forthnet, което се очаква да приключи през май 2021 г.

Навлизането на United Group на гръцкия пазар беше важна стъпка в стратегията ѝ за растеж в Европа, като затвърди на позицията ѝ на лидер в индустрията, действащ в осем държави от региона.

Forthnet е доставчик на услуги за домашни развлечения и комуникации в Гърция, с приблизително 1000 служители и близо 1,4 милиона уникални услуги (RGUs). Forthnet предлага на своите клиенти повече от 60 канала пряко в дома (DTH) през бранда „Nova”.

United Group има приблизително 11 милиона клиенти и повече от 12 500 служители. Медийното й подразделение United Media управлява 45 канала и произвежда десетки хиляди часове оригинално съдържание всяка година, което я прави и една от най-големите и важни продуцентски къщи в Югоизточна Европа.

На българския пазар United Group притежава телеком-оперaтора VIVACOM и мултиплатформената медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“.

За United Group:
Със седалище в Нидерландия, United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем държави, компанията има близо 11 млн. потребители и над 12,500 хил. служители*. United Group има най-широкото покритие на мрежа в региона и предлага на потребителите най-привлекателната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Значителните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират качеството на предлаганите продукти и услуги. От март 2019г. мажоритарен собственик на United Group е BC Patners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.