XI-тото издание на годишните награди за журналистика MEDIA Awards 2022 ще се проведе на 20 май 2022 г. от 19 ч. в Black & White Piano Lounge в Grand Hotel Millennium в София. Събитието, което ще се състои дни преди най-българския празник 24 май, съвпада с 16-ия рожден ден на организаторите – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

VIP COMMUNICATION и нейните управляващи съдружници Патриция Кирилова и Дончо Георгиев са носители на почетни дипломи и награди, връчени им за заслуги в патриотичното възпитание на подрастващото поколение от най-големите родолюбиви организации – Международната организация на обединените Българи и Съюзът на военноинвалидните кооперации.

Годишните медийни награди поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медиите у нас. Партньорите на ПР-агенцията ще осигурят предметни и почетни награди за призьорите – ФРЕШ ПРИНТ, Рефан, Едоардо Миролио и др.
Над 40 журналисти от национални медии и над 150 ВИП гости ще присъстват на церемонията. Наградите ще бъдат в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. Ще бъдат връчени и специални награди за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас.

Основната цел на церемонията е да подпомогне стремежите на медиите да създават позитивни новини, отразяващи развитието на всички обществени и икономически сфери в страната. Да популяризират успехите на българския бизнес, българските таланти и благотворителните инициативи.

Досегашни носители на престижния приз са журналистите Иван Гарелов, Милен Цветков, Валя Ахчиева, Васил Иванов, Мира Добрева, Светослава Рудолф, Георги Коритаров и други.
И тази година сред призьорите ще бъдат журналисти от БНТ, БТВ, Нова ТВ, България он Ер, а също и репортери от печатни и ел. медии.
Социалната инициатива по време на събитието ще подкрепи реновация на българска църква.

Агенцията по традиция поема благотворителни кампании – дългогодишна е инициативата на ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България.

Със средства от благотворителните събития на ВИП Комюникейшън бе финансиран филмът на Ученическия парламент: “ИСКАМ ДА ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ”
VIP COMMUNICATION PR Agency инициира и реализира годишните награди за луксозно строителство Luxury Property Awards и на медийните награди Media Awards, Балканските награди за Туристическа Индустрия, Балканските Медицински Награди и Черноморските Оскари.