Ако търсите козметика с доказано качество, предназначена главно за професионалисти работещи в професионалните козметични и СПА кабинети, тогава пробвайте професионална козметика Jean d’Arcel. Тя разполага с много и различни съставки, според индивидуалните нужди на всеки тип кожа.

Acifructol – Съчетание от грейпфрут, боровинка, лимон и домат. Съдържание на естествени плодови киселини, които много добре почистват горния слой на кожата. Съставката е комбинирана е екстракт от лиственица.

Algohydrane – екстракт от йонизирана морска вода и водорасли, прецизна смес от олигозахариди. Придобити по-естествен път от океана вещества – кафяви водорасли и микроводорасли хлорела вулгарис, съхраняват влагата в кожата, предпазва от изсушаване, реструктурира хидро липидната бариера. Съхранява и защитава минералите в кожата за по – дълго.

Bisabobol – активно вещество извлечено от лайка и етерично масло. Тази съставка има противовъзпалително действие, което означава, че не са предпоставка за появата на алергични реакции. Това вещество намира широко приложение в медицината като се ползва срещу изгаряния, при козметичните продукти за облекчение на увредената от слънцето кожа.

Chronodyn – екстракт от микроводорасли, тази съставка повишава енергията в клетките, като резултат кожата разполага с по-голяма защита срещу вредните влияния на околната среда.
Deinox HL – силна комбинация от две активни вещества – липофилен и хидрофилен. Хидрофиленът се извлича от кресон, а липофиленът от пшеничен зародиш. Съставката увеличава плътността на епидермиса и дермата чрез синтез. Колагенът от своя страна стимулира кератиноцитните жизнени процеси на кожата.

Deliner – получава се от извлеченият от царевицата протеин, увеличава синтеза и фибропластите. Подобрява функцията на дермата, като спомага на кожата да е гладка и еластична. Съвършен “пълнител на бръчките“, има двупосочно действие, изглажда бръчките отвътре и отвън, прониква в дълбочина, подпомага здравината и плътността на кожата.

L – carnitin – това вещество е подобно на витамините. L – carnitin е бета-хидрокси киселина с изразени пилингови свойства, подобрява регенерацията на клетките в роговия слой, не дразни и много нежен към кожата. Той играе съществена роля в естествения метаболизъм в клетките на животните, растенията и хората. Подпомага ефективно естествените процеси на кожата.