Гости и жители на София имат ново развлекателно пространство

 

От 18 ноември до 18 декември, празничен дух ще завладява всички посетители на първия Софийски Коледен Фестивал. Програмата включва забележителни културни, спортни и забавни събития, ситуирани в една от най-красивите паркови градини на столицата – пространството зад НДК, пред зала 6. Организаторите са се погрижили достъпът да е безплатен за голяма част от забавленията.

Ароматни напитки, кулинарни преживявания, концерти, представления и пъстрите ежедневни програми, преплетени с емоциите от световно първенство по футбол – това са една малка част от приключенията!

Посетителите ще могат да се насладят на различни театрални постановки, Pop Up и фермерски базари, кабаре спектакли и много събития за деца! Това превръща Sofia Christmas Fest в атрактивно място, където всеки може да намери нещо за себе си!

 

НАЧАЛОТО

Официалното откриване ще се проведе на 18 ноември от 18:00 ч., в градината зад НДК, пред зала 6. Гостите ще могат да се насладят на спиращо дъха огнено шоу, въздушна акробатика с артистите на „Нов цирк“, приятна музика и много коледно настроение!

На 19 ноември от 11:00 ч. ще се проведе детско цирково представление, последвано от детска циркова академия. Най-малките ще могат да се забавляват и усвоят тънкостите на цирковата акробатика.

Следобедните часове ще бъдат посветени на по-големите, като DJ Стефан Попов ще вдигне градусите на настроението в часовете между 16:00ч. и 19:30ч.

От 20:00ч. ще се проведе акустичен концерт с любими поп парчета и джаз акцент от Дани Стойкова и Цветелин Пенков.

Неделният 20 ноември е планиран за приятелски и семейни забавления, като акцент за малчуганите са спектаклите „Самодивата“ и „Аладин и вълшебната лампа“. Билети за всички събития могат да се закупят на място или през Eventim

 

В продължение на един месец акцент в програмата ще бъде и Мондиал 2022 – събитие, изпълнено със силни емоции, за които са подготвени два впечатляващи по големина екрана.

Освен развлекателния характер, Sofia Christmas Fest отправя апел към всички, в едни от най-светлите празници, да подпомогнем дейността на Фондация  „За нашите деца“, чрез дарителска кампания „Елха на Доброто“! Със събраните средства ще се осигури безвъзмездна подкрепа за деца в нужда, включваща квалифицирани логопеди, рехабилитатори, детегледачи и др.

Организаторът на Sofia Christmas Fest e BSG Media, с любезната подкрепа на Столична община, Община Триадица, Министерство на земеделието, Министерство на културата, Министерство на туризма и Пазари Възраждане.

Фестивалът ще бъде отворен за посетители от понеделник до петък, от 12:00 ч., а през уикендите от 11:00 ч.