Как да изберете подходящ стол за вашия хоум офис?

Ако работите на компютър или на бюро, сигурно нееднократно околните са изказвали благородна завист за комфорта на работната ви среда. Само вие си знаете обаче колко болезнено може да е заседяването на едно място. Ние също разбираме много добре – болките в кръста, изтръпналите крайници, схващанията.

Всичко това много често зависи от неправилната стойка. Дори да ви казват, че вече е твърде късно да я коригирате, не вярвайте на тези хора. Винаги можете да коригирате начина, по който седите, докато работите. Само че понякога това не е достатъчно, за да се справите с всички изброени по-горе видове дискомфорт в офис пространството.

Между другото, тези схващания и болки са присъщи и за хоум офиса. Нещо повече – понякога у дома сме склонни да седим още по-нехайно и твърде разпуснато на стола. А от тук и се повишава риска от изкривявания и ставни проблеми. Има ли решение за всичко това?

Всъщност, да, има. И то се крие в избора на перфектния стол. Отново ще проявим разбиране, като ви кажем, че знаем колко трудно вероятно ви е било да намерите място в дома си за хоум офис. Само че в името на вашия комфорт, здраве, а дори и работоспособност ще трябва да направите още малко усилия, за да усъвършенствате своята домашна офис среда.

Инвестирайте в подходящ стол. Защото болката може да идва не толкова от вашата стойка, колкото от грешния избор на офис стол. Ето няколко съвета как да изберете идеалния сред наличните модерни офис столове:

  • Класически работни столове с въртяща се седалка, които разполага с комфортни подлакътници и обикновена текстилна дамаска. Няма нищо лошо в това да спестите пари и да заложите на нещо стандартно. Номерът е да изберете модел, чиято височина се регулира или просто да отидете да го пробвате на място. Първият вариант е по-добър, защото офис столът трябва да пасва на и извивките на вашето тяло, и на бюрото ви.

  • Президентски стол с много функции и ергономична седалка. Това е луксозен вариант, който ще ви предостави необходимия комфорт и удобство през целия работен ден, а дори и след него, в извънработно време. Седенето на този стол е истинско удоволствие, откъдето може и да се повиши приятното чувство да работите административна работа зад бюро. Особено приятни са столове с вграден масажен механизъм. За тях обаче ще трябва да бръкнете малко по-надълбоко в джоба си.

  • В много случаи потребителите предпочитат да работят на класически трапезен или дори посетителски стол. Ако смятате, че ще ги упрекнем, лъжете се. Важното е столът ви не толкова да е скъп или от конкретен вид и дизайн, колкото да ви е удобен. За да е комфортен, столът трябва перфектно да приляга на вашите размери от една страна, и на вашите извивки на гърба – от друга. Нещо повече, ако хоум офисът ви се помества не на бюро, а на обикновена маса, включително и трапезна или дори холна, именно посетителският или трапезният стол ще са най-добрата опция за вас.

За повече варианти за идеалния стол за вашия хоум офис виж тук.

Как да изберете подходящ стол за вашия хоум офис?

Start typing and press Enter to search