Интересни факти за съвременните визитни картички

Правила при изработка на визитки

Съществуват някои общоприети правила в изработката на визитни картички. Размерът на визитката трябва да е 90х50 мм. Освен това не е хубаво да се мешат много и различни видове шрифтове в една картичка, защото това затруднява прочитането й. Никога не драскайте с молив или химикал на гърба на визитката си, тъй като това се счита за признак на слаба култура.

Бизнес визитките не се изпращат по пощенската кутия. За целта може да се използва ваш представител или куриерска фирма. Що се касае до бизнес етикетът при предаване на картата се налага да направите това с малък поклон. Не давайте визитки направо от джоба, а ги дръжте в определена за това кутийка, така ще изглеждате много по-добре и професионално.

Визитната картичка като начин за комуникиране

При подаване на визитни картички е желателно да сте прав и да споменете името на получателя. Когато получите визитка, не бързайте да я прибирате в джобовете, а я сложете на масата, където се провежда деловата среща и я разгледайте обстойно. В случай, че сте забравили името на титуляра или фирмата, това ще ви подсети.

Какви визитки познаваме?

Живеем в света на високите технологии и интернет, където има безброй начини за реклама, но въпреки това употребата на визитки с цел представяне на бизнес или занаят, е още актуална. Съдържанието на фирмената визитка трябва да включва юридическото наименования на фирмата, имената ви, длъжността, която заемате, адреси, телефони, уебсайт и имейл.

Личната визитка пък може да е по-сбита и да съдържа името ви, кратка информация за вас, професията ви и адрес за контакти. Не е необходимо да изписвате пълното си местонахождение, като в повечето случаи се оставя телефон и електронна поща.

В обобщение

По този начин ние видяхме съвременните визитни картички и ви приканваме да ги използвате най-рационално. Имайте предвид, че те са един превъзходен начин за представяне и не струват много скъпо. Според нас това е най-добрия класически рекламен материал за всички времена.

Start typing and press Enter to search