Ако сте попаднали на лаптоп на HP, а именно EliteBook 2570p B6Q09EA и се чудите дали е добър избор, ето едно мнение за този модел:

„Ще споделя с Вас, какво ми направи впечатление в този модел от ново поколение. Най-напред, както предполагам и повечето потребители, видях неговата цена. Няма да се лъжем, че е ниска, защото не е, особено на база това, че в момента на пазара има модели лаптопи, и то никак не лоши, на цени под 500 лв. HP EliteBook 2570p B6Q09EA обаче струва почти колкото 6 такива лаптопа за по 500 лв. И когато видях тази цена, нямаше как да не се спра, и да разгледам характеристиките на този модел.

Той притежава Intel Core двуядрен процесор, чиято честота на работа започва от 2.9 GHz, а при нужда може да се увеличи до 3.6 GHz, благодарение на функцията TurboBoost. Това естествено, повишава производителността на процесора, и на лаптопа като цяло. Кеш паметта на този лаптоп е 4 MB, и служи като връзка между процесора и оперативната памет.

RAM паметта на HP EliteBook 2570p B6Q09EA е 4 GB, DDR3. Това означава, че лаптопът може да изпълнява немалък брой програми и приложения едновременно, защото вероятно знаете, че оперативната памет съхранява както кодовете на изпълняваните програми, така и данните, върху които се извършват някакви промени или операции.
Видеокартата на този модел е Intel HD Graphics 4000, и използва памет, споделена от оперативната такава. Виждате, че контролерът за видео е HD, а това означава, че може да гледате филми с високо качество. Харддискът на HP EliteBook 2570p B6Q09EA е SSD, което пък означава, че няма движещи се механични части. Това от своя страна, предотвратява лесното увреждане на твърдия диск. Капацитетът му е 256 GB, което не е никак малко, независимо за какво ще се използва лаптопът. Има достатъчно място за съхранение на данни и файлове, музика, филми, приложения и т.н.

За бърз и безпроблемен трансфер на данни от външни устройства към лаптопа, и обратно, спомагат вграденият Bluetooth 4.0, четящото и записващо DVD Super Multi устройство, слотът-четец за SD карти с памет, и наличните три USB порта – един 3.0, останалите два – 2.0. Освен това, HP EliteBook 2570p B6Q09EA има eSATA порт, което означава, че към него може да бъде включен външен харддиск. За целта обаче, външният твърд диск трябва да има SATA порт. Няма да пропусна да отбележа, че този лаптоп има 34 mm ExpressCard слот, и GSM модул.

За осъществяване на връзка чрез различни приложения, лаптопът има вградени колонки, микрофон и камера. Това означава, че неговите притежатели няма да се нуждаят от външни такива устройства, за да могат да провеждат разговори, и да осъществяват видео връзки с хора от целия свят.

Екранът на HP EliteBook 2570p B6Q09EA е матов, резолюцията му е 1366 х 768, а размерът му е 12.5 инча. Шест клетъчната батерия на HP EliteBook 2570p B6Q09EA може да издържи до четири часа без зареждане. Лаптопът тежи 1.7 килограма, сребрист е на цвят, предлага се с инсталирана 64 битова операционна система Windows 7 Profesional. Гаранцията на този лаптоп е 3 години.

HP EliteBook 2570p B6Q09EA е подходящ за бизнес приложения, специализиран софтуер, онлайн игри, слушане на музика, гледане на филми, сърфиране в мрежата, и въобще, за всичко, за което може да се използва един лаптоп.“