БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН БРАНД СЕ ВКЛЮЧВА В ПОМОЩ НА УКРАЙНА

WildLunas дарява част от печалбата си на фонда „Територия на доброто“

 

Българският бранд за дамско спортно облекло WildLunas се присъединява към бизнесите, оказващи подкрепа на Украйна през завършващия труден месец. Екипът ще дари част от печалбата си украинския фонд “Територия на доброто”(„Територія Добра„).

„След обстойно проучване се спряхме на този фонд, защото той помага в две посоки: на децата, станали свидетели на жестокостта на войната и пострадали от нея по различни начини, и на украинската армия“, казва основателката на бранда Шенай Окан. “Като бизнес и като хора за нас е приоритет да допринасяме за света около себе си – както на индивидуално равнище, така и чрез по-мащабно добро, което може да произлезе от всяка закупена бройка“.

За каузата

Украинският фонд “Територия на доброто” е благотворителна организация, създадена през 2015 година вследствие на военните действия на територията на страната. Фондът има 2 основни направления на работа. Първото е насочено към децата, пострадали от войната по различни начини. С помощта на даренията за тях се предоставят хигиенни материали, медицински консумативи, дрехи, играчки, книги и други необходими провизии. Второто направление е в подкрепа на украинската армия. Организацията осъществява директна комуникация с войниците и се информира за текущите им нужди. Част от събраните средства се дават за отбранителни боеприпаси, медицински консумативи, превозни средства, необходими инструменти и други.

Принос

Това е втората от цяла поредица благотворителни кампании, които дизайнерският женски бранд WildLunas инициира. В началото на февруари екипът направи дарение на българската организация за опазване на дивата природа „Зелени Балкани“. В плановете им е да оказват подкрепа на редица други организации или отделни личности, като ще продължават да обявяват начинанията си в своя блог.

Основателката на бранда, Шенай Окан, използва спортното облекло като инструмент за повече от една положителна промяна в света. То е свързано и със собствената й история и трансформация. След като завършва Художествената гимназия в Казанлък, Шенай учи Пространствен и моден дизайн в Нов Български Университет в София. Когато е на върха в творческото си развитие, заминава за Лондон и спира да рисува. „Градът беше прекрасен, но в същото време изключително забързан и динамичен, което доведе до рязкото ми наддаване на тегло. За два месеца качих 13 килограма. Бях изключително несигурна в себе си, уморена от живота, и то само на 22 години“, казва родената в Розовата долина Шенай. „Благодарение на спорта пречистих тялото и духа си от всички излишни килограми и емоции.“

Следва връщане в България, среща с голямата любов и смелост да повярва в себе си. Така през 2021 г. Шенай създава бранда за дизайнерско дамско спортно облекло WildLunas и решава чрез него да носи много повече от физическа промяна на дамите, които й се доверяват.

Start typing and press Enter to search