Минимализмът през последните няколко години стана изключително популярен. Това не означава да не притежавате нищо или пък да не си купувате това, което ви трябва, а означава да имате точно това, което ви е нужно и нищо повече. Освен че ще спестите много от бюджета си ще успеете и да предпазите планетата от повече замърсявания и ще използвате всичко до край. Как да го направите и да се насочите към минимализма ще разберете в днешната статия.

Прегледайте всички ваши дамски принадлежности

За да започнете промяната е важно да прегледаде всичко, което притежавате. Започнете с дрехите, защото те са в най-голямата мебел в почти всеки дом и е важно да поддържате идеална подредба и малко вещи. Започнете със сезонните дрехи, които се сменят непрекъснато. Това биха били якетата и преходните връхни дрехи, запазете няколко якета, които да ви вършат работа през зимата, есента и лятото. Тук ще ви е необходимо едно по-дебело, палто за официални случаи, както и кожено яке за преходните сезони. Ако имате специален стил заложете на дрехи, които го подчертават.

В обувките може да направите същото. Запазете чифт, който отговаря на много студеното време, за да ви е топло и удобно. За преходните сезони се насочете към удобни обувки, които знаете, че носите най-често, другите подарете или дарете, ако не ги носите.

Относно аксесоарите, които са неизменна част от стила на всеки човек, заложете на класически черен колан, който да съчетавате лесно с всяко долнище. Една чанта за ежедневието ви, както и такава за спортно облекло би трябвало да присъства във всеки гардероб. Не забравяйте и онази, с която бихте искали да се появите на специален случай. През преходните сезони винаги дръжте един чадър, който да ви помогне да се предпазите от неочакваните дъждове.

Минимализъм в гримовете, бижутата и бялата козметика

Всяка дама би се радвала на страхотни колекции от всички тези три неща, но какво остава за онези, които искат да се насочат към минимализма? На първо място започнете с бялата козметика. Запазете само онова, което на този етап отговаря на кожата ви, останалото подарете на приятелки, чиято кожа отговаря на продуктите. Ако имате принадлежности, които не използвате също дарете, това биха били масажори за лице или тяло, както и различни почистващи продукти, лосиони, памучни тампони за махане на грим и други.

Относно бижутата трябва да имате няколко пръстена, които да сменяте според случаите, ако нямате, изберете от тук: https://silver.bg/Srebarni_Prasteni. Те ще ви помогнат да експериментирате със стила си и да раздвижвате облеклото си. Същото важи и за герданите, които са неизменна част от почти всеки стил и е важно да ги поставяте, когато имате по-отворено деколте или специален случай.

Ако харесвате да носите обеци, заложете на няколко класически модела, които да слагате в ежедневието и един или два, които да използвате да специалните моменти.

Сами ще забележите, че нямате нужда от много вещи, защото така или иначе носите почти едни и същи дрехи, вещи, аксесоари и дори грим. Относно декоративната козметика оставете само онова, което използвате най-често всичко друго може да подарите, ако е в срок, ако не е го изхвърлете. Набавете си гримовете, които смятате, че са ви необходими за специални вечери, ако въобще гримът ви се сменя според случая. Минимализмът ще ви даде спокойствие и ще знаете точно, от какво имате нужда във всяка ситуация.