Едва ли има по-използвано кътче в цялата кухня от мивката. Всеки пък, когато почиствате, готвите, миете си ръцете или дори поливате растенията вкъщи, имате нужда от нея. Честата ѝ употреба в дългосрочен план рано или късно довежда до нуждата на смените вашата мивка.

Ако се чудите дали този момент дошъл, в тази статия ще ви обобщим няколко от признаците, които подсказват, че вероятно е време да потърсите нова мивка за вашата кухня. Ето за какво да се оглеждате.

Не сте сменяли мивката през последните години

Започваме с един от най-очевидните причини. Ако сте използвали вашата мивка в продължение на дълги години е много вероятно по нея вече да си личат сериозни следи от износване. Този захабен външен вид вероятно никак не е приятен, освен това не се вписва в красив, свеж и подреден кухненски интериор.

Затова, ако вашата мивка ви е служила в продължение на дълго години и вече е видимо остаряла, то е добра идея да започнете да търсите нов модел, с който да я замените. Как може да го направите? Посетете специализиран магазин или още по-лесно разгледайте и поръчайте онлайн.

Сериозни щети и проблеми

В тази категория се включват цял куп алармиращи признаци, които ще ви подскажат, че трябва да помислите за нов модел, която да замести повредената стара мивка.
Щетите, които може да личат по нея, са разнообразни и в повечето случаи се дължат на неправилна поддръжка, както и на естественото ѝ износване.

Ако сте заложили на мивка от метал, то сериозен проблем може да се окаже преодоляването на видимите остатъци на варовик, а може да Ви затормозят и следи от надрасквания или окисляване, което е възможно при металните повърхности, както и появата на ръжда. Освен, че не изглежда особено добре, използването ѝ може да крие известни здравословни рискове за членовете на вашето домакинство. Това е нещо, с което не бива да правите компромис, така че потърсете специализиран магазин. Препоръчваме ви да разгледате предложенията на fat-bg – санитарни изделия за кухня и баня, изработени от надеждни материали и предлагащи богат избор от възможности – над 35 модела в над 80 цвята.

Друга възможност е да нарушите покритието на кухненската мивка, в следствие на удар, поставяне на горещи съдове или използване на неподходящи препарати. Тук отново ще пострада визията на мивката. Нарушеното защитно покритие, обаче, може да се окаже кутията на Пандора, от която да изскочат още неприятности. Отчупване на по-големи части или трудно почистване, което да доведе до събиране на петна, замърсявания и мухъл. Това определено са неща, които не искате да виждате във вашата кухня.

Ключово в случая като избирате нова мивка е да се запознаете с условията на експлоатация. Когато знаете с какво се съобразявате, за сметка на какво печелите, със сигурност ще имате добре изглеждаща мивка дълго време.

Мивката вече не отговаря на вашите нужди

С времето, вашия начин на живот може да се промени, следователно и вашите нужди относно мивката. Например, семейството ви се увеличава, следователно може да се нуждаете от по-голяма мивка, за да ви бъде удобно да миете съдовете. В такъв случай, може да имате нужда от модел с по-големи размери, повече дълбочина или пък с две корита.

Обратното също е възможно. Ако закупите съдомиялна или пък искате да освободите повече място върху кухненския плот, тогава е по-практично да се насочите към по-компактна мивка.

Промяната на кухненският интериор и внасянето на нови детайли и цветове, също може да наложи смяната на мивката.

Това са признаците, които подсказват, че може би е време да изберете нов модел мивка. Подходете внимателно с избора и открийте вариант, който най-добре отговаря на вашите нужди, както и на обзавеждането в дома ви. Това ви гарантира, че ще бъдете доволни от вашия избор и с подходяща поддръжка ще му се радвате още дълго време.